Signature cocktails Baquba

Wat heb je nodig?

Vrienden, familie, het liefst een zonnetje én heel veel zin in cocktails. Hieronder beschrijven wij stap voor stap hoe je de Baquba signature cocktails maakt, het level van ‘Adventure’ bij iedere cocktail (moeilijkheidsgraad) en de mate van zoete en bittere smaken.

Om jou te blijven inspireren en verrassen, delen we iedere maand een nieuwe cocktail als ‘Baquba boss of the month’. Dus houdt onze website en social mediakanalen in de gaten!

Hoe maak je de cocktails?

Iedere cocktail is omschreven met de bijbehorende ingrediënten. Je maakt de cocktail door simpelweg van boven naar beneden de ingrediënten in je glas of in de shaker toe te voegen. Build, shake of stir wij geven per cocktail aan wat jij het beste kan doen! Maar wat zijn eigenlijk de verschillen.

Build, Shake of Stir?

Een build is een cocktail die je letterlijk op gaat bouwen met de verschillende onderdelen oftewel, de ingrediënten worden op als het ware op elkaar gestapeld. Shake it Baby! Een shake cocktail maak je met een cocktailshaker, een goede korte workout, want je shaked je er 12 seconden op los. Voeg voor het shaken altijd ijs toe aan de shaker. Dan tot slot de stir; waarbij je met een bar spoon (lange lepel) de cocktail als het ware gaat roeren.

Cocktails
Mangga

Boss of the month

Bali Mangga

  • 50 ml Baquba Limón
  • 60 ml Mango Coulis
  • 20 ml Limoensap
  • 10 ml Suiker siroop

Een lekkere zoete cocktail die gebaseerd is op een van de belangrijkste exportstukken van bali: Mango. Deze cocktail vult zich met aroma’s van zoet fruit in combinatie met een zuurtje van de limoen. Een heerlijke cocktail en gemakkelijk te maken.

Adventure: **
Zoet: ****
Bitter: *
-Shake-

Mai tai

Royal Bermuda Yacht Club

  • 60 ml Baquba Limón
  • 20 ml limoensap
  • 15 ml Falernum
  • 10 ml Orange Curacao Liqueur

Een cocktail die wederom is bedacht door tiki fanaat Trader Vic. Hij wilde een twist op een Daiquiri maken voor een bartending klus bij de Royal Bermuda Yacht Club. De toevoeging van Orange Curacao Liqueur en Falernum zorgt voor een frisse, ietwat kruidigere variant van de Daiquiri. De cocktail is heerlijk voor de nazomerse dagen.

Adventure: ***
Zoet: ***
Bitter: **
-Shake-

Mai tai

Mai Tai

  • 50 ml Baquba Blanco
  • 22,5 ml limoensap
  • 15 ml Orgeat
  • 15 ml Triple sec
  • Top of with 2 dashes of angostura bitters

Deze cocktail is gecreerd door Trader Vic. De Mai Tai is een klassieke tiki cocktail die je laat genieten van een mooi palet aan aroma's. Een nipje van deze cocktail zal je laten denken aan het ontspannen gevoel op een onbewoond eiland. Een extra duwtje naar dit gevoel wordt verzorgd door de halve limoen en het mooie takje munt als garnering, deze moeten je doen denken aan een onbewoond eiland met een palmboom. Deze heerlijke cocktail is dus het perfecte drankje voor deze zomer.

Adventure: ****
Zoet: ***
Bitter: ***
-Shake-

Botanical Rum Garden Cocktail

The Botanical Rum Garden

  • 50 ml Baquba Limón
  • 15 ml Elderflower likeur
  • 20 ml Limoensap
  • 25 ml Lavandelsiroop
  • Top it off with Ice Tea Green

Een frisse, floral cocktail. De lavendelsiroop geeft het gevoel dat je tussen de lavendelvelden in Frankrijk op een klapstoel zit. Maak deze geweldige onbekende cocktail voor je vrienden en familie dan kom je over als een echte professional.

Adventure: ***
Zoet: ***
Bitter: **
-Shake-

Bright but stormy

Bright but Stormy

  • 50 ml Baquba Blanco
  • 15 ml limoensap
  • 100 ml Ginger beer
  • 2 druppels Angostura Bitter
  • Ijsblokjes

De Bright but Stormy is een bitter-zoete cocktail met een kleine scherpte. Door de toevoeging van angostura bitters kun je de cocktail op een heerlijke manier aanpassen tot een goed gebalanceerde cocktail. Een gemakkelijke, maar heerlijke cocktail om te drinken in ieder seizoen van het jaar.

Adventure: **
Zoet: **
Bitter: ****
-Build-

B-passionate

B-passionate

  • 50 ml Baquba Limón
  • 15 ml limoensap
  • 1 passievrucht of 30 ml passievrucht sap
  • 15 ml suiker siroop
  • Eiwit

De B-passionate is een heerlijke zoete cocktail. Het shaken van deze cocktail met eiwit zorgt voor een mooie volle smaak. Tot slot krijg je door de tropische aroma’s van de passievrucht het gevoel alsof je weer op jouw favoriete strandfeest staat.

Adventure: ****
Zoet: ****
Bitter: *
-Shake-

Pineapple Daiquiri

Pineapple Daiquiri

  • 50 ml Baquba Limón
  • 15 ml limoensap
  • 15 ml Suikersiroop
  • 30 ml Ananassap
  • 1 takje Rozemarijn

Een Daiquiri is één van de meest traditionele cocktails. Deze traditionele cocktail maak je met de eerste drie ingrediënten die hierboven omschreven staan. De toevoeging van ananas bij deze cocktail kun je vergelijken met de palmbomen op een Caribisch strand oftewel hij maakt hem af. Als je de rozemarijn aansteekt en het glas hierboven opzet balanceer je perfect de zoete tonen van de ananas met het frisse limoensap.

Adventure: ***
Zoet: ****
Bitter: *
-Shake-

Pineapple Daiquiri

Rum Negroni

  • 30 ml Baquba Blanco
  • 30 ml Rode (zoete) vermouth
  • 30 ml Campari
  • Sinaasappelschil

Een Negroni is de trots van Italië en wordt normaliter gemaakt met gin, maar door de gin te vervangen met rum krijg je een heerlijk bittere cocktail die veel meer diepgang omvat dan de normale Negroni. Als je deze cocktail helemaal wil afmaken dan moet je een sinaasappelschil en blokje ijs toevoegen.

Adventure: **
Zoet: **
Bitter: *****
-Stir-